
آلومینیوم در صنعت هواپیما سازی
اولین هواپیمای برادران رایت، که در سال 1903 پرواز کرد، یک موتور چهار سیلندر، 12 اسب بخار قدرتمند با یک بلوک آلومینیومی 30 پوند داشت که وزن آن را کاهش داد.
آلومینیوم به تدریج در اوایل دهه 1900 جایگزین چوب، فولاد و سایر قطعات شد و اولین هواپیمای آلومینیومی در اوایل دهه 1920 ساخته شد. از آن به بعد ساخت انواع و سایزهای مختلف هواپیما روی آلومینیوم متمرکز شد.
ترکیبات سبک، مستحکم و کارایی آلومینیوم آن را به ماده ایده آل برای ساخت هواپیماهای تجاری تبدیل کرده است. آلیاژهای مستحکم آلومینیوم، فشارهای فوق العاده زیاد و فشارهای مربوط به پرواز در ارتفاع بالا را تحمل و پنلهای ویفر نازک آلومینیومی همانند عایق هوای سرد بیرون و هوای داخل عمل میکنند.
بسیاری از اتصالات داخلی مانند صندلیها در هواپیما از آلومینیوم ساخته شدهاند تا وزن و در نتیجه سوخت را کاهش دهند. کاهش وزن هواپیما، قابلیت حمل بار را افزایش میدهد.
امروزه بیش از 27000 هواپیمای تجاری در جهان پرواز میکنند و هزاران هواپیمای سبک و هلیکوپتر نیز وجود دارد. تقاضا برای هواپیمای مسافربری به تنهایی از 15،000 تا امروز به بیش از 31،500 تا سال 2030 خواهد رسید.
آلومینیوم جزء اصلی ساخت هواپیما است که حدود ٪80 وزن بدون بار هواپیما را تشکیل میدهد. از آنجا که فلز مقاوم در برابر خوردگی است، برخی از شرکتهای هواپیمایی، هواپیمای تولید شده خود را رنگ نمیکنند، که باعث صرفه جویی چند صد کیلوگرم در وزن میشود.
تولید کنندگان هواپیما از آلیاژهای با مقاومت بالا (عمدتا آلیاژ 7075) برای تقویت ساختارهای آلومینیومی استفاده میکنند. به آلیاژ 7075 روی و مس برای افزایش استحکام نهایی اضافه شده است، اما مس به سختی جوش پذیر است و لی ظاهر آن را زیبا میکند. آلیاژ 7075بهترین ویژگی ماشینکاری را دارد و نتایج بهتری در شکل پذیری را نشان میدهد.
تجارت فلز برترین عرضه کننده لوله استیل ۳۰۴ و لوله گوشتدار در سراسر ایران
دیدگاه کاربران